SONARCHITECT ISO

SONARCHITECT ISO merupakan perisian terbaik untuk pengiraan penebatan akustik berdasarkan EN 12354: 1,2,3,4,6 bagi seluruh bangunan.

Kebisingan udara dan hentaman

Dengan SONarchitect ISO, anda boleh membuat kiraan bagi semua nilai penebatan bunyi dalam satu per tiga band oktaf untuk seluruh bangunan mengikuti EN12354: 1,2,3,4,6 (ISO 15712: 1,2,3,4,6). Keputusan diperincikan untuk setiap kepungan, pemisah, sayap dan jalan penghantaran bunyi, dan boleh diterokai secara interaktif. 

Auralization (Peluasan) 3D

Dapatkan pengalaman yang subjektif mengenai prestasi akustik bangunan anda dengan engin peluasan, diakses terus dari “result tree”. Mainkan salah satu muzik atau rakaman anda dalam mana-mana bilik yang anda pilih, lalu mendengar bagaimana muzik itu berbunyi dalam bilik bersebelahan berbanding dengan bilik pemancar. Anda hanya memerlukan sepasang headfon yang baik. Jalan-jalan di sekitar 3D dan cuba merasa perbezaannya dengan adanya pemprosesan audio binaural.

Penjana Laporan
 

Cetakkan keputusan dalam format yang diingini. SONarchitect menyediakan penjana laporan yang fleksibel. Masukkan logo syarikat, pilih gambar muka depan dengan model bangunan 3D, dapatkan bil jumlah kuantiti untuk anggaran, tambah lagi pernyataan pematuhan, tunjukkan kelas kualiti bangunan anda, perincikan setiap keputusan kiraan termasuk komponen dan jalan penghantaran bunyi. Ataupun tiada langsung. Anda boleh memilih bilik individu atau biarkan SONarchitect untuk memilih kes-kes yang paling teruk sahaja: Betul, anda telah mengira penebatan akustik dalam seluruh bangunan, maka anda tahu bahawa mereka adalah yang paling teruk!

Bahan-bahan dalam katalog
 

Pangkalan data SONarchitect ISO mempunyai lebih daripada 300 penyelesaian konstruktif generik, lebih daripada 900 penyelesaian komersial, pangkalan data Simmons Nordic dan masih bertambah!

Peta Bunyi Luar


SONarchitect ISO menjanakan peta pemancaran bunyi dari mana-mana bilik yang mempunyai kebisingan dalam bangunan anda, berdasarkan EN 12354-4 Lampiran E.

Nyatakan spektrum bunyi dalaman tersuai dan dapatkan nilai L2n dalam bilik bersebelahan dan dari fasad.

SONarchitect ISO Eksport ke Odeon

Anda boleh mengeksport model 3D dalam SONarchitect ISO ke perisian akustik ruang Odeon.

Selidikkan penebatan bunyi seluruh bangunan dengan SONarchitect ISO, lalu mengeksport model 3D tersebut ke Odeon dan mereka cipta persekitaran akustik dalam setiap bilik dengan senang.

Nilai band oktaf satu per tiga


Anda boleh dapatkan rekod band oktaf satu per tiga yang terperinci dari mana-mana keputusan. Rekod tersebut mengandungi semua informasi yang diperlukan untuk menilai prestasi akustik projek pembangunan seperti graf, keputusan dan informasi mengenai setiap kepungan, pemisah, sayap dan laluan penghantaran bunyi.

Untuk maklumat lanjut atau ingin meminta demonstrasi, sila please hubungi kami. Kami sentiasa bersedia untuk membantu anda!

SONarchitect

Perisian terbaik untuk pengiraan penebatan akustik berdasarkan EN 12354: 1,2,3,4,6 bagi seluruh bangunan

Real buildings

Lupakan model box-to-box dan lukiskan bangunan anda dengan geometri sewenang-wenangnya. Tunjukkan kemahiran seni bina anda!

Materials catalog

Pangkalan data SONarchitect ISO mempunyai lebih daripada 300 penyelesaian konstruktif generik, lebih daripada 900 penyelesaian komersial, pangkalan data Simmons Nordic dan masih bertambah! 

Custom report

Janakan laporan PDF dengan senang, termasuk semua nilai penebatan akustik yang anda perlu dari keputusan yang telah didapati.