HERO™

HERO™ ialah nadi kepada sistem penentukuran CS Q-LEAP™. Ia menawarkan pelbagai pilihan output, antara muka untuk import dan eksport data, dan membolehkan pemprosesan isyarat digital serta analog yang berkuasa. HERO™ boleh dikonfigurasikan secara fleksibel dengan banyak modul berbeza.

Maklumat produk

 • Penjana isyarat 1 mHz…100 kHz, penjana isyarat kedua pilihan
 • Sehingga lapan input analog (resolusi maks. 24-bit; sehingga 2.5 MS/s)
 • Sehingga empat input untuk penderia digital
 • Maks. penggunaan kuasa: 350 VA

Aplikasi

 • Pengawal getaran masa nyata untuk digunakan dalam sistem ujian dan sistem penentukuran
 • Sistem pengukuran untuk pengukuran tepat isyarat AC dalam julat frekuensi 1 mHz hingga 100 kHz

Ciri-ciri

 • Konfigurasi fleksibel dengan input analog ANA 15 dan input digital UTB 15
 • Perapi isyarat analog bersepadu
 • Kad antara muka UTB 15 Universal (I2C, SPI, CAN-FD, dll.) untuk menyambungkan penderia digital
 • Boleh dikesan ke PTB (untuk mengukur isyarat analog dalam julat 0.1 Hz hingga 100 kHz)
 • Pemprosesan isyarat masa nyata yang berkuasa
 • Sambungan digital vibrometer laser melalui antara muka S/P-DIF atau LVDS

Senarai Modul

CCB 15 V moduleCCB 15 diperlukan untuk HERO™ berkomunikasi dengan PC kawalan. Ia mempunyai antara muka Ethernet, yang melaluinya sambungan TCP/IP diwujudkan dengan komputer kawalan. Pertukaran data dan parametrisasi HERO™ dicapai menggunakan protokol berdasarkan (tetapi tidak serasi dengan) IEEE 488.2.
GEN 15 module

GEN 15 bertanggungjawab untuk penjanaan isyarat dan terdiri daripada papan asas DSP 15 dengan sehingga dua modul pengembangan. Modul pengembangan kedua pilihan membolehkan penjana isyarat bebas kedua dilaksanakan.

Papan asas DSP 15 bertindak sebagai pemproses isyarat berasaskan FPGA yang boleh dikonfigurasikan secara fleksibel untuk penapisan dan kawalan isyarat masa nyata.

GEN 15 juga termasuk modul untuk menyejukkan isyarat keluaran untuk tujuan pengukuran elektrik (penukaran voltan/cas, pembahagi voltan AC yang tepat dan simulasi sensor IEPE).

ANA 15 Q module

ANA 15 Q digunakan untuk mengukur isyarat AC analog. Ia memindahkan data pengukuran digital melalui satah belakang ke modul GEN 15 atau CCB 15 untuk diproses. Semua modul ANA 15 HERO™ berfungsi secara serentak. Setiap ANA 15 Q mewakili satu saluran input analog.

Modul ini mempunyai perapi isyarat bersepadu untuk penderia IEPE dan penderia piezoelektrik dengan output cas. Ia boleh menerima isyarat analog daripada perapi isyarat lain, yang tersedia sebagai modul pilihan, melalui satah belakang. Input diasingkan secara galvani.

PR 15 module

Modul PR 15 ialah perapi isyarat untuk penderia yang berdasarkan jambatan ukuran, cth. penderia pecutan piezoresistif.

Isyarat analog yang dikuatkan dihantar ke modul ANA 15, di mana ia ditukar kepada data ukuran digital. Peruntukan PR 15 kepada saluran ANA 15 yang sepadan dijalankan secara automatik oleh perisian tegar HERO™ atau oleh perisian PC yang layak. Penderia disambungkan oleh kotak antara muka yang dipautkan kepada PR 15. Perintang boleh ditambah dalam kotak antara muka untuk menambah separuh jambatan atau untuk menambah perintang shunt.

UTB 15 moduleUTB 15 ialah papan input universal untuk penderia dengan output digital. UTB 15 harus digunakan untuk komunikasi langsung dengan penderia ini untuk menentukurnya atau menggunakannya sebagai penderia untuk tugas pengukuran. Modul ini berdasarkan FPGA yang boleh digunakan untuk pengaturcaraan pelbagai antara muka perkakasan digital dan melaluinya ia juga boleh disesuaikan pada masa hadapan kepada jenis antara muka baharu. Modul ini juga mengandungi pemproses NIOS yang boleh diprogramkan secara bebas untuk komunikasi logik dengan penderia. Unit pengurusan kuasa disepadukan untuk bekalan kuasa kepada penderia yang disambungkan.
Verified by MonsterInsights